Uitkijken naar juli 2020

Juli wordt een gevarieerde maand: een portie spanning, een beetje young adult en wat mooie woorden moeten mijn verjaardagsmaand opfleuren. Ook nu weer gun ik jullie een blik op mijn verlanglijstje.

Een portie spanning

Perfecte prooi – Helen Fields (Uitg. Ambo/Anthos)

Misschien herinneren jullie je nog hoe enthousiast ik was van Perfecte resten van Helen Fields. Ondertussen kreeg ik Perfecte prooi in de bus. Aangezien ik inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach onmiddellijk in mijn hart gesloten heb, ben ik benieuwd hoe het hen ondertussen vergaat. Bovendien lijkt een moordenaar die zijn slachtoffers op voorhand aankondigt wel een spannende plot te voorspellen.

Zonder gezicht Robert Bryndza (Uitg. Boekerij)

Robert Bryndza neemt even afscheid van Erika Foster en komt met een nieuw hoofdpersonage op de proppen: Kate Marchall. Ook nu kiest Bryndza dus weer voor een sterke politievrouw. Alleen is deze vrouw getekend door haar verleden. Zestien jaar geleden kon ze zelf ternauwernood ontsnappen aan een seriemoordenaar. Nu een copycat aan het werk lijkt, is zij de aangewezen persoon om jacht op hem te maken.

Eerlijk gezegd ben ik wel blij met deze nieuwe wending. Hopelijk weet Bryndza een compleet nieuw personage neer te zetten. Benieuwd.

Welterusten, mama – Mi-Ae Seo (Uitg. Ambo/Anthos)

“In Welterusten, mama van Mi-ae Seo ontvangt forensisch psycholoog Seonkyeong een onverwacht telefoontje. De veroordeelde seriemoordenaar Yi, wiens gruwelijke moorden de wereld schokten, wil geïnterviewd worden. Yi, die tot op heden weigerde met iemand te spreken, vraagt speciaal naar haar. Uit nieuwsgierigheid stemt ze toe.

Diezelfde dag staat Hayeong, de elfjarige dochter van haar nieuwe echtgenoot, opeens bij haar voor de deur. Haar grootouders, bij wie ze woont sinds haar moeder is overleden, zijn bij een brand omgekomen. Seonkyeong doet er alles aan om het meisje op haar gemak te stellen, maar raakt langzaam maar zeker vertwijfeld door Hayeongs gedrag. Wanneer ze meer te weten komt over zowel het verleden van Hayeong als dat van Yi, stuit ze op beangstigende overeenkomsten. Dan vertelt het meisje Seonkyeong over de dood van haar moeder en grootouders; een verhaal dat haar zo verontrust dat ze het deelt met Yi. Hij begint haar advies te geven…”

Een Koreaanse thriller wordt sowieso een nieuwe ervaring. Zo te zien vallen de namen gelukkig nogal mee.

Een beetje young adult

Quotum – Marloes Morshuis (Uitg. Lemniscaat)

Ook Quotum van Marloes Morshuis ligt ondertussen al in de winkel. Een toekomstverhaal dat tot nadenken stemt: wat doe je als er niet meer voldoende plaats is op aarde? Hoe bepaal je wie mag blijven leven en wie niet? Hoe haal je het quotum dat de Wereldraad oplegt? En wat doe je als jij een van de mensen bent die door dat quotum een bijna mensonwaardig leven moet leiden? Ben je je leven dan nog wel zeker? Spanning verzekerd. Project Z is het eerste Project van Quotum.

Dit is ons verhaal – Ashley Elston (Uitg. Van Goor)

Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.

Een officier van justitie die de zaak in de doofpot probeert te steken, een jonge vrouw die vastbesloten is de waarheid te achterhalen, rijke families en potjes die beter bedekt blijven… een mooie mix als je ’t mij vraagt.

en wat mooie woorden

Er is er maar één – Toon Tellegen (Uitg. Querido)

Een cadeauboekje dat op mijn eigen verjaardag verschijnt. Dat verdient een beetje aandacht. En al zeker als dat boekje geschreven werd door Toon Tellegen. Dit boekje bevat bijzonder dierenverhalen voor iedereen die een ander bewondert  of zich juist zelf uitverkoren voelt of bijzonder is.

Parijs in september – Leila Meacham (Uitg. De Fontein)

Vijf jonge Amerikanen worden naar Parijs gestuurd als spionnen. Het is 1942 en de oorlog is in volle gang. In Parijs loopt niets zoals verwacht. De spionnen spelen niet alleen een kat-en-muisspel met de Nazi’s, maar ook met elkaar. Zal hun vriendschap de oorlog overleven?

Sinds ik Daniel Silva gelezen heb, spreken spionageverhalen mij wel aan. Vandaar dat deze op mijn verlanglijstje terecht kwam.

Op het geniale af – Benedict Wells (Uitg. Meulenhoff)

Ik heb Het einde van de eenzaamheid heel graag gelezen. Op een eenvoudige manier vertelt Benedict Wells een indringend verhaal. Ook de korte inhoud van Op het geniale af is veelbelovend:

“De intelligente Francis Dean woont met zijn moeder in een vervallen trailerpark in New Jersey. De hoop op een betere toekomst heeft hij opgegeven – tot hij de waarheid achter zijn verwekking ontdekt. Zijn bestaan komt blijkbaar voort uit een absurd experiment waaraan zijn moeder achttien jaar geleden deelnam. Zijn vader is geen loser die zijn gezin in de steek liet, maar een genie, cum laude afgestudeerd aan Harvard. Hem ontmoeten zou Francis’ leven kunnen veranderen.

Samen met zijn beste vriend Grover, een excentrieke whizzkid, en het meisje van zijn dromen, de delicate en onvoorspelbare Anne-May, begint hij aan een tocht dwars door Amerika om zijn vader te vinden. Hij wil ontdekken wie hij werkelijk is en hij heeft niets te verliezen – denkt hij. Op het geniale af is het verhaal van een spannende ontdekkingsreis met meedogenloze wendingen en een adembenemende afrekening.”

Gelukkig zit juli vol vakantiedagen en blijven wij deze zomer in ons kot. Met deze boeken in het vooruitzicht wordt dat zeker geen straf.

7 gedachten over “Uitkijken naar juli 2020

  1. Een gevarieerde groep boeken heb je hier, lekker hoor, ik lees graag, maar dit red ik tegenwoordig niet meer in een maand, alleen als ik op vakantie ben, dan lees ik wel heel erg veel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s