Over boek&babbel

Sommige terugkerende rubrieken vragen om een woordje uitleg.

Boek of doek

De meeste lezers zullen het erover eens zijn dat het boek meestal beter is dan de film. In Boek of Doek neem ik de proef op de som.  Wat zijn de sterke / zwakke plekken van boek en film? En wie krijgt uiteindelijk de voorkeur?

Boek van de week

Elke woensdag van een schoolweek vind je hier een tip die ik mijn leerlingen die week meegaf. Mijn leerlingen zijn tussen de veertien en de zestien jaar oud, dus voor die leeftijd zijn de tips dan ook meestal bedoeld. Uiteraard lezen niet al mijn leerlingen op hetzelfde niveau, dus zit er af en toe ook een gemakkelijker of moeilijker boek tussen. Onthou: bij boek van de week vind je boekentips voor jonge lezers. 

Site-seeing

Hier vind je websites waar ik zo enthousiast over word dat ik die gewoon met de wereld moet delen.

Uit de klas

Af en toe probeer ik eens iets uit in de klas en als het meevalt, dan lees je hier mijn ervaringen. Misschien kan ik er collega’s mee inspireren. Of misschien hengel ik alleen maar naar een pluim 😉

Recensie

Tot slot een klein woordje over de recensies. Dat ben ik mijn vak verplicht. Aan mijn leerlingen vertel ik altijd dat een recensie zo objectief mogelijk moet zijn en dus ook zo zakelijk mogelijk geschreven moet worden. Daarom is de term ‘recensie’ op deze site strikt genomen niet helemaal correct. In boek&babbel wil ik een gezellige babbel over de boeken die ik gelezen heb. Daarom sluipen hier wel eigen ervaringen, eigen meningen en gevoelens in mijn besprekingen. Maar omdat een ‘boekbespreking’ wat oubollig klinkt en een recensie nu eenmaal sneller opgepikt wordt door google, heb ik me de vrijheid veroorloofd ze toch zo te noemen. Met mijn excuses aan de echte recensenten.