Het verhaal van het boek #4: ik loop op wolkjes

De hele dag al loop ik op wolkjes. Ik heb vanochtend mijn boek de wereld in gestuurd. Eén bericht op Facebook bracht de bal aan het rollen en nu voel ik mij een klein beetje een schrijver. Nog niet helemaal. Daarvoor is het nog niet helemaal doorgedrongen.

Mijn eigen uitgever

Na enkele teleurstellende mailtjes van uitgeverijen, besloot ik toch de sprong te wagen om het boek in eigen beheer uit te geven. De keuze viel uiteindelijk op Brave New Books en dat betekent dat mijn boek ook te koop aangeboden wordt op alle grote online boekenwinkels. Ik moet het toegeven: ik typte mijn naam in op de website van Standaard Boekhandel en ik groeide vijf centimeter toen ik bij mijn boek uitkwam.

Illustraties

Wat het verschil is met het boekje dat ik eerder al liet drukken? Daar stonden geen illustraties in. Sinds mijn manuscript af is, heeft Ilse Debonne keihard gewerkt om enkele teksten om te zetten in prachtige pentekeningen. Ongelooflijk hoe wij op dezelfde lijn zaten. Zij is ook degene die de bijzondere omslagfoto ontworpen heeft.

Een echt boek

Dat eerste boekje was verre van af. Ik heb nu een echt ISBN-nummer. Moest ook nadenken over een achterplat en auteursinfo. Vreemd om over jezelf te schrijven in de derde persoon. Er is een titelpagina, een colofon … Met andere woorden: ik heb een echt boek afgeleverd. Ik kan het nog altijd niet goed geloven.

De inhoud

Voor wie de vorige afleveringen gemist heeft: hierover gaat het boek. Ik laat de flaptekst op jullie los.

2020. Eindelijk vindt Ann de moed haar vader te vragen naar de dagboeken van haar moeder. Van het moment dat ze te horen kreeg dat ze kanker had, tot ze de kracht niet meer had om een pen vast te houden, schreef Ginette haar gedachten, angsten en kleine gelukjes in die schriftjes. Vier jaar na haar dood durft Ann eindelijk te doen wat ze al lang in haar hoofd had: ze leest de dagboeken en gaat hierdoor in gesprek met haar moeder.
‘De hand van mijn moeder’ is een mix van poëzie, proza en dagboekfragmenten. Het vertelt niet alleen het verhaal van een zieke moeder, maar ook van een dochter die achterblijft; een dochter die eindelijk de tijd neemt om achterom te kijken en de ziekte, de dood en het verdriet een plaats te geven. Het is letterlijk een gesprek – open en eerlijk – over rouwen, maar ook over doorgaan.

Te koop

En nu wacht ik vol ongeduld op mijn eerste doos boeken. Veel enthousiaste mensen bestelden al een gesigneerd exemplaar. Hoe zot is dat! De promotie kan beginnen. De verkoop ook. Je vindt De hand van mijn moeder in de grote online boekenwinkels zoals Standaard Boekhandel, Bruna en Bol.com en op bravenewbooks.nl/annbusquart. Wie liever een gesigneerd exemplaar ontvangt, kan dat via het contactformulier aanvragen. Voor 22,50 euro is het van jou.

Ik loop nog even verder op mijn wolk. Je hoort nog van me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s