Over moetjes en magjes

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens? Ik heb mezelf verboden om in 2023 veel leesplannen te maken. Niet dat ik niet ga lezen natuurlijk. Ik wil het gewoon allemaal een beetje meer op me af laten komen. Hoewel…

Hebban Reading Challenge

Ik tekende weer in voor de HRC. Dit jaar stelde ik mijn doel op 120 boeken. Met de vele prentenboeken die ik tegenwoordig lees, moet dat haalbaar zijn. De checklist die je vrijblijvend aan de challenge kan koppelen, ziet er pittig uit. Geen idee hoever ik daarmee kom.

23 in 2023

Ik zal wel niet de enige zijn, maar ik heb me voorgenomen om in 2023 minstens 23 boeken te lezen die nog ongelezen in de kast staan. Anders dan in 2020 ga ik op voorhand geen titels uitlichten. Ik zie wel waar ik zin in heb. Een glimp op het rek leerde me wel al dat veel van mijn boeken aan een HRC-categorie te linken zijn. Iets van twee vliegen en één klap.

#weluit

Een paar jaar geleden lanceerde Sander Verheijen (ja, die van Hebban) de hashtag #weluit. Geen idee of die eigenlijk nog gebruikt wordt, maar ik ga ervoor. Bedoeling: de boeken die in huis rondslingeren met een bladwijzer halverwege nu eindelijk eens uitlezen. Sommige liggen er al zo lang dat ik best opnieuw zal beginnen. Misschien was het er toen nog de tijd niet voor of had ik mezelf te veel “moetjes” opgelegd. In 2023 krijgen ze een nieuwe kans.

Lijstjes

Voor de rest heb ik vorig jaar heel veel lijstjes bewaard: de Leesjury, De Grote Vriendelijke 100, de Boon, #leeslokaal … Ondertussen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik daar wel inspiratie uit kan halen, maar dat ik niet per se alle boeken op die lijsten hoef te lezen.

2023 wordt dus het jaar van de ‘magjes’ en niet van de ‘moetjes’. Ik heb er nu al plezier in. Hoe zit het met jullie? Hebben jullie jezelf uitgedaagd of laat je het ook komen zoals het komt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s