Blogtour: Confessions of a Teenage Serial Killer: De beschermengel – Bjorn Van den Eynde

De beschermengel is het eerste deel in de gloednieuwe tienerthrillerreeks Confessions of a Teenage Serial Killer. Ik mag de blogtour van uitgeverij Pelckmans afsluiten met mijn mening over dit boek.

(IJs)hockey  lijkt wel het thema van de maand. Na Dochter van de vuurhoeder van Angeline Boulley speelt ook dit boek zich af in de hockeywereld. De personages zijn echter jonger dan in het boek van Boulley. Het Waalse dorpje Rocher de Bohanan wordt opgeschrikt door de brute moord op Yanis Fournier. Dat het haantje-de-voorste geen onbeschreven blad was, wordt duidelijk als de zestienjarige Alix Vexin-Blanc een boekje over hem opendoet. Is er iemand uit de omgeving van Alix die zich opwerpt als haar beschermengel?

Bjorn Van den Eynde spaart zijn lezers niet. Thema’s als pesten, drugs, verkrachting en huiselijk geweld zijn prominent aanwezig. Ze vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de puzzel om de moord op te lossen. Aan het begin van het boek staat een waarschuwing naar de lezer toe, die zeker niet overbodig is.

De auteur behandelt zijn lezers als volwassenen en dat is niet alleen in de thema’s merkbaar, maar ook in de schrijfstijl. Hij gebruikt vooral spreektaal en dat maakt het boek vlot leesbaar. Het zorgt ook voor heel natuurlijke dialogen. Dat sommige personages grofgebekt zijn, maakt hen alleen maar echter.

Rocher de Bohanan is op het eerste gezicht een idyllisch plekje in de Ardennen. De Semois zorgt voor zowel rust als onheil. De setting past perfect: een klein dorp met grote geheimen, waar de rijken hun invloed laten gelden en de grootste mond het voor het zeggen heeft. Elk detail zorgt voor een nieuwe verdachte en niets is onbelangrijk. De plot zit dan ook ingenieus in elkaar.

De beschermengel is een sterke thriller die zijn lezers au sérieux neemt. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende delen. Misschien moet ik in de tussentijd toch maar eens beginnen aan Team Mortis.

Een gedachte over “Blogtour: Confessions of a Teenage Serial Killer: De beschermengel – Bjorn Van den Eynde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s