Ik lees mee met de Leesjury

De Kinder- en Jeugdjury is niet meer. Na veertig jaar kreeg de leukste jury van ’t land een nieuwe naam en een nieuwe look. Voortaan leest iedereen mee met de Leesjury. Iedereen Leest nam Kris Demey en Sam Vanbelle onder de arm en zorgde voor een frisse nieuwe huisstijl, een overzichtelijke website en alweer een uitdagende leeslijst. Gevolg: de Leesjury boomt. Nog nooit was er zoveel enthousiasme om een leesgroep op te richten of nieuw leven in te blazen. Het maakt me alleen maar trotser dat ik zelf al jarenlang mijn kleine steentje bijdraag.

Net als vorige jaren, zal ik ook nu weer de werking coördineren in de twee bibliotheken waar ik werk. Het doet altijd opnieuw enorm veel deugd te zien dat zoveel kinderen en jongeren wél nog graag lezen en zich willen engageren om zo jong al deel uit te maken van een leesclub. Ook de begeleiders geven mij telkens opnieuw een boost. Ik ben blij dat ik ook dit jaar weer zelf een groep mag begeleiden. Samen met zes heel enthousiaste zeventienjarigen zal ik de boeken van de oudste groep lezen. Ik mocht hen vorig jaar ook al begeleiden. Het is echt een plezier om met hen van gedachten te wisselen. Ze kunnen een gefundeerde mening geven, ze leggen linken met andere boeken, vuren elkaar aan om ook andere titels te lezen, spreken zelfs op school over de boeken die we lezen, brengen nieuwe lezers aan… Ik ben werkelijk met mijn gat in de boter gevallen.

Elk jaar opnieuw daag ik mezelf uit om alle boeken uit de selectie te lezen. Het is me nog nooit gelukt. Ik waag opnieuw een poging. Een snelle rekensom leert me dat ik mezelf net uitgedaagd heb 50 boeken te gaan lezen. Ondertussen mag ik er al 12 afvinken. Meer daarover in een volgende bericht. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen. En voor wie graag met me meeleest: je kan alle boeken hier terugvinden.

Veel leesplezier!  

Alle foto’s en logo’s leende ik van Iedereen Leest en dus ook van Kris Demey en Sam Vanbelle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s