Escape Room Thriller: De schaduw van de raaf – Eva Eich

Vorig jaar waagde ik mij voor het eerst aan een Escape Room in boekvorm. Was Nacht in de bibliotheek voor jeugdige speurders bedoeld, dan heb ik nu zijn volwassen broertje gevonden. In de reeks Escape Room Thrillers van Eva Eich boog ik mij over De schaduw van de raaf.

Het verhaal

Op de reünie van haar middelbare school wordt Lissa herenigd met haar vroegere kliekje. Tijdens de rondleiding geraakt ze samen met haar oude vriendengroep van de rest geïsoleerd. Al gauw wordt duidelijk dat iemand een sinister spel met hen speelt. Welk geheim dragen haar vrienden met zich mee? En vooral: zullen ze allemaal levend de school opnieuw verlaten?

Opgesloten in een boek

Net zoals in een echte escape room, moet je ook echt de raadsels oplossen vooraleer je verder kan. Vooruit- of terugbladeren heeft geen zin, want de bladzijden blijven letterlijk gesloten. Als je denkt het juist antwoord gevonden te hebben, moet je ze openscheuren. Om te verhinderen dat je de verkeerde pagina losscheurt, moet je goed op elk detail letten. Het mysterie komt dus van alle kanten op je af.

Hersenkrakers

De raadsels die opgelost moeten worden, variëren zowel in genre als in moeilijkheidsgraad. Sommige zag ik direct, over andere heb ik een nachtje moeten slapen. En oké, ik geef het toe: één keer heb ik zelfs een beetje vals gespeeld. Cijfertjes zijn nu eenmaal niet mijn sterkste kant. Geef mij maar woordraadsels. Hoewel ik toch best trots ben dat ik ook de cijfercodes helemaal alleen gekraakt heb.

Urenlang plezier

Deze Escape Room Thriller garandeert urenlang puzzelplezier. Bovendien is ook het verhaal goed opgebouwd en het geheel is afgewerkt met prachtige foto’s. In dezelfde reeks verscheen ook Het geheim van de speelgoedmaker. Als je ’t mij vraagt: ideaal vakantievertier voor een regenachtige dag.

De schaduw van de raaf | Eva Eich | Uitg. Cargo (2021) | 104 pg. | Vert. uit het Duits door Corry van Bree

Met dank aan uitgeverij Cargo voor het recensie-exemplaar.

Een gedachte over “Escape Room Thriller: De schaduw van de raaf – Eva Eich

  1. Hooi, dank voor je recensie. Ik snap het eerste raadsel meteen al niet. Zou je me daarbij kunnen helpen? Dankjewel al ast voor je tijd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s