Uitkijken naar juni 2020

Met de spannende zomer in het vooruitzicht zetten uitgeverijen volop in op thrillers. Daar kan ik alleen maar blij om zijn. Deze vooruitblik is dan ook volledig gewijd aan het spannende boek.

Grote namen

Nog lange niet – M.J. Arlidge (Uitg. Boekerij)

Helen Grace is eindelijk terug. In een thriller van meer dan 500 pagina’s probeert ze met haar team een moordenaar te ontmaskeren die zijn slachtoffers op voorhand waarschuwt: “Je hebt nog een uur te lezen”. Benieuwd of de adempauze en de uitstap naar een nieuw hoofdpersonage onze Helen nieuw leven kan inblazen.

De anderen – C.J. Tudor (Uitg. AW Bruna)

Ik heb gesmuld van De krijtman en De terugkeer en kijk dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe C.J. Tudor. De korte inhoud belooft een macaber verhaal. Een vader rijdt elke dag dezelfde weg op en neer, op zoek naar zijn verdwenen dochter. Op diezelfde weg rijden Fran en Alice, op de vlucht voor mensen die hen pijn willen doen. Fran weet wat er met Gabes dochter gebeurd is en ze weet wat er zal gebeuren als ze haar en Alice vinden…

Verzwegen – Karin Slaughter (Uitg. HarperCollins)

De tiende Will Trend moet een feestje worden. Je kan het zelfs een reünie noemen, want ook Jeffrey Tolliver maakt zijn opwachting. Dat heeft de Queen of Crime althans beloofd. Een nieuwe moordzaak zorgt ervoor dat een oude heropend wordt. Zowel Sara als Will graven diep in hun verleden om de dader op te sporen.

Grote verwachtingen

Zeven leugens – Elizabeth Kay (Uitg. Ambo/Anthos)

Jane en Marnie zijn al sinds de middelbare school onafscheidelijke vriendinnen. Maar wat heeft Jane te maken met de dood van Marnies echtgenoot? Een verhaal over vriendschap, obsessieve liefde, trouw en vooral leugens.

Zwarte zomer – M.W. Craven (Uitg. Luitingh-Sijthoff)

“Zwarte zomer van M.W. Craven is een thriller voor de liefhebbers van Daniel Cole en M.J. Arlidge.” Oké, daarmee ben ik eigenlijk al verkocht. Een eerste kennismaking met rechercheur Washington Poe en zijn partner Tilly Bradshaw. Als het vermeende slachtoffer van psychopaat Jared Keaton plotseling opduikt, breken zware tijden aan voor rechercheur Poe. Hij is namelijk degene die Keaton achter de tralies gezet heeft.

Voor de jeugd

Het spel – Emke Rientsma (Uitg. Lemniscaat)

Een verdwenen schaakspel en een vreemde ontmoeting voert Wanda tot in Spanje. Wie heeft haar vader in elkaar geslagen en zijn kostbaarste schaakspel gestolen? Heeft de Spaans-Nederlandse Izan er iets mee te maken? En waarom is Wanda zo gebetene om het schaakspel terug te vinden?

Elke seconde telt – Sophie McKenzie (Uitg. De Fontein)

Wie nagelbijtend 1 seconde van Sophie McKenzie gelezen heeft, zit nu vol spanning op het vervolg te wachten. Charlie en Nat zijn op de vlucht. Zowel de politie als een bende terroristen zitten achter hen aan. Charlie waagt heel veel om de echte schuldige te vinden.

Laat de vakantie maar komen. Ik zal ze nodig hebben om mijn verlanglijstje af te werken.

Een gedachte over “Uitkijken naar juni 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s