De 12 van 2020

Elk jaar opnieuw trap ik in dezelfde val: ik maak een waslijst aan leesvoornemens waarvan de meeste tegen eind januari al sneuvelen. Toch borrelen de ideeën ook nu weer in mijn hoofd. De nieuwe Hebban Reading Challenge is al ingevuld en ik kreeg een prachtig boekje om het allemaal netjes in bij te houden. Daar moét ik dus weer werk van maken. Daarnaast leg ik mezelf komend jaar maar één extra challenge op: de 12 van 2020.

Uit de kast

Het wordt ondertussen een klassieker: het goede voornemen om nu eindelijk eens die vergeten boeken uit mijn kast te lezen. In 2018 kocht ik geen enkel nieuw boek, enkel en alleen om de boekenberg te laten slinken. Helaas staat er nog altijd een hele kast te schreeuwen om aandacht. Misschien moet ik mezelf maar eens een nieuwe voorwaarde opleggen: alleen een nieuw boek kopen in ruil voor het lezen van een vergeten boek. Valt te overwegen.

Elke maand een vergeten boek

En zo kom ik dus bij mijn 12 van 2020. Ik maakte een lijstje met 12 boeken die stof staan te vergaren. Elke maand één vergeten boek lezen moet zeker haalbaar zijn, ook al zitten er enkele kleppers tussen. Er zijn maar drie voorwaarden waaraan de twaalf moeten voldoen:

 • Het moet een fysiek boek zijn.
 • Het gaat om een boek dat ik zelf aankocht, al dan niet met een boekenbon.
 • Het boek mag ten laatste in 2018 uitgegeven zijn (de rest staat nog niet lang genoeg in mijn kast).

De twaalf

Deze twaalf hebben de selectie gehaald (de volgorde is willekeurig):

 1. Tijden van vuur – Kate Mosse
 2. Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini
 3. Het verkeerde meisje – David Hewson
 4. Ik vergeet je niet – Yrsa Sigurdardottir
 5. Het beste wat we hebben – Griet op de Beeck
 6. Verdorven – Luc Deflo
 7. Gespleten – Karin Slaughter
 8. Goed of slecht – Ali Land
 9. De noodkreet in de fles – Jussi Adler-Olsen
 10. Ann – Kristien Hemmerechts
 11. Ginevra – Simone van der Vlugt
 12. De schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafón

Het valt me op dat ik nog een heleboel series te lezen heb. Misschien is dat wel iets voor een volgend topic. Ik ben alvast benieuwd of deze challenge me zal lukken. Hoe dagen jullie jezelf uit voor het komende jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s