2019 in 19 foto’s

Ik was helemaal niet van plan een jaaroverzicht te maken. Tot ik toevallig door mijn foto’s scrolde en het jaar aan mij voorbijschoof. Ik kon het niet laten om er dan toch maar negentien beelden uit te halen. Mijn jaar in foto’s.

Bullet journal

Ik zette mijn eerste voorzichtige stappen in mijn eigen bullet journal. Hoe me dat vergaan is, lees je in één van de eerste blogs van 2020.

#kleingelukske

Dit boekje werd zowat mijn leidraad doorheen 2019. Geen groot boek over mindfullness en geen uitgebreide yogasessies. Met dit kleine boekje vol kleine gelukskes kom je al een eind op weg om te genieten van kleine dingen.

Geluk aan de muur

Een klein gelukske aan mijn muur. Na jaren zonder boekenrek- of kast in de woonkamer (je leest het goed) kan ik nu genieten van boeken aan de muur.

Karin Slaughter Crime Scene Tour

Je maakt het niet elke dag mee dat je achter de schermen van de Belgische CSI mag kijken. Tijdens de boekvoorstelling van Laatste weduwe, de nieuwste Karin Slaughter, werden de aanwezigen getrakteerd op een demonstratie van politiehonden en een reconstructie van een sporenonderzoek op een plaats delict.

Een zomer vol boeken

Tijdens ons jaarlijkse bezoekje aan de Tour de France botsen we op een Franse minibieb.

Terwijl papa en Laura tijdens de heetste dagen van juli van West-Vlaanderen naar Limburg fietsten, kon mama in de bezemwagen genieten van een boek.

Back to school

Na de zomervakantie ging ik terug naar school. Ik kwam in de schrijfklas van juf Lara Taveirne terecht. Een heel boeiende ervaring, waaraan in 2020 met veel plezier een vervolg gebreid wordt.

Meet & greet

Ik mocht dit jaar verschillende auteurs ontmoeten: Karin Slaughter op de boekvoorstelling van Laatste weduwe, Bart Moeyaert op de Boekenbeurs in Antwerpen en Walter Damen en Hilde Vandermeeren tijdens de voostelling van hun nieuwste boek Bodemloos. Die laatste was een warm weerzin met Hilde, met wie ik jaren geleden samen in de chiroleiding stond.

November = boekenbeurs

Niet één, maar twee bezoekjes aan de boekenbeurs dit jaar. Traditioneel ging ik de eerste zaterdag van de beurs met twee vriendinnen op pad. Op de tweede zaterdag kreeg ik voor het eerst in twintig jaar mijn man mee. We maakten er een gezellig dag van, te beginnen met een heerlijk ontbijt. ’s Avonds werd ik verwacht op de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd die het tijdschrift Plus Magazine uitschreef. Ik eindigde niet binnen de top 3, maar was heel fier bij de 50 winnaars te behoren. Zeker als je te horen krijgt dat er meer dan 500 inzendingen waren.

Kunstendag voor Kinderen

In de bib coördineer ik het voorlees- en knutseluurtje. Van hieruit mogen we ook elk jaar deelnemen aan de Kunstendag voor Kinderen. Het is fantastisch om samen met gemotiveerde vrijwilligers het voorlezen te mogen promoten. Niet alleen de kinderen genoten, maar de ouders zaten even aandachtig te luisteren. Vooral de kamishibai had veel succes.

Claudia zegt…

Noem het een mini-midlifecrisis of gewoon de blokjaren. Dit jaar vond ik dat ik toch echt iets aan mijn lijn moest doen. Het heeft me een heel jaar en heel wat dieetboeken gekost om mijn draai te vinden. Het tweede bezoekje aan de boekenbeurs bracht Een dagelijkse portie power van Claudia van Avermaet op. Manlief en ik zijn er samen helemaal ingevlogen. Ondertussen komt Claudia niet meer dagelijks op tafel, maar ze zit wel altijd in mijn achterhoofd en ik denk dat ik hier nog wel eens ver mee zou kunnen komen. De kids worden nu al gek als mama afkomt met “Claudia zegt…”.

Boekenmarkt Lannoo

December bleek de ideale maand te zijn voor de boekenmarkt van uitgeverij Lannoo. Ik scoorde heel veel kerstcadeaus en werd zelf ook met een gratis boek (Verast van Hugo Luijten) verwend. Bovendien kon ik mijn ‘Claudia-collectie’ goedkoop uitbreiden en kocht ik een boek (Wabi sabi van Francesc Miralles) dat ik anders waarschijnlijk nooit gekocht zou hebben.

#ikmisje

Maar bovenal was 2019 alweer een jaar zonder mama. Ik mis je x

3 gedachten over “2019 in 19 foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s