boek&babbel en de blauwe man

Trouwe lezers hebben het ongetwijfeld al gemerkt. De blauwe man is stilletjes binnengeslopen bij boek&babbel. Het heeft me heel wat wikken en wegen gekost om de stap te zetten.

Ik hou zelf helemaal niet van websites – of het nu een blog is of iets anders – waar je overspoeld wordt door advertenties. Soms is het zelfs zo erg dat je tussen de reclame haast de tekst niet terugvindt. Dat wou ik absoluut vermijden. Dat was ook een van de redenen waarom ik koos voor een betalende versie van WordPress. Ik wou mijn lezers niet enerveren met opdringerige advertenties (waar ik bovendien zelf helemaal niets over te zeggen had).

Aan de andere kant is een blog bijhouden eigenlijk wel hard werken. Oké, het is een hobby en ik doe het met heel veel plezier. Niemand verplicht mij ergens toe. Mij hoor je niet klagen. Dat neemt echter niet weg dat er veel tijd en energie naartoe gaat. En soms kost het ook wel een beetje geld. Het abonnement bijvoorbeeld. Of een boek dat je graag wil lezen omdat je een reeks wil maken rond een bepaald onderwerp. Of misschien zit er wel eens een weggeefactie aan te komen. Daarom leek het mij wel te verantwoorden om een klein beetje aan Boek&babbel te gaan verdienen.

Het is nu eenmaal zo dat Bol.com het voor bloggers en andere website-eigenaars gemakkelijk maakt om een graantje mee te pikken. Het enige wat ik hoef te doen is een banner plaatsen. Geen grote, schreeuwerige advertentie dus. Wie via de link op de site iets bestelt bij bol.com, zorgt ervoor dat ik daarvan een procentje krijg. Niemand is dus ergens toe verplicht. Voel je vrij om het boek bij de lokale boekhandel te kopen of het in de bib te halen. Maar als het jou niets uitmaakt, dan kan je het dus evengoed via deze weg bestellen.

Hierover wil ik heel duidelijk zijn: boek&babbel is geen commerciële blog. De boeken die ik van uitgeverijen krijg, heb ik zelf gekozen omdat ze mij aanspreken en ik probeer altijd heel eerlijk mijn mening erover te geven. Als ik het niet goed vind, dan maakt het mij niet uit waar het vandaan komt, dan zeg ik gewoon eerlijk dat ik het niet goed vond. Als ik een boek wel goed vond, dan is dat ook echt zo en niet omdat ik daar een uitgever of auteur blij mee maak. Het moment dat ik voel dat het niet meer zo is, stop ik er onmiddellijk mee. Hetzelfde geldt voor de bol-banners. Ik zou heel blij zijn een heel klein beetje aan deze blog te kunnen verdienen, maar ik wil er geen reclamepagina van maken en het moment dat het mijn lezers stoort, zou ik het graag van jullie horen.

Voor de rest hoop ik dat jullie samen met mij nog veel plezier mogen beleven aan boek&babbel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s