Uitkijken naar augustus ’19

Published by

on

Elke maand komen er nieuwe pareltjes uit. Elke maand groeit mijn WIL-lijstje. Ziehier enkele titels waar ik in augustus naar uitkijk. De korte inhoud haalde ik letterlijk uit de brochures van de vermelde uitgeverijen.

Voor de literatuurfans: Het echte leven – Adeline Dieudonné (uitg. Atlas Contact)

Een Vinex-wijk zoals er zoveel bestaan. Een naargeestig huis met een kamer vol opgezette dieren, een sadistische vader en een murw geslagen moeder. Dat is de gezinssituatie van de 10-jarige vertelster. Als zij en haar jongere broertje Gilles getuige zijn van een gruwelijk ongeluk, trekt hij zich terug in zichzelf. Nu broer en zus ook elkaar kwijt zijn, lijkt alle hoop op geluk verloren. Maar dan neemt de hoofdpersoon in al haar kwetsbaarheid het lot in eigen hand. Vastbesloten en doelbewust neemt ze zich voor om koste wat het kost de lach op het gezicht van haar broertje terug te brengen. Dat blijkt geen eenvoudige taak. Als ze dan zelf op een ongekende manier op de proef wordt gesteld – door haar eigen vader – neemt ze zich voor: ik zal in dit leven geen prooi zijn. En ze zal alles doen om sterk te blijven en weerstand te bieden aan wie haar kwaad wil doen.

Bekijk op bol.com

Voor de thrillerfans: Koude angst – Mads Peder Nordbo (uitg. Ambo/Anthos)

Koude angst is de nieuwe spannende arctische thriller van Mads Peder Nordbo, de auteur van Meisje zonder huid, waarin Matthew op een doofpotaffaire stuit. 

Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om haar enige vriend, Matthew Cave, te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip naar het verlaten stadje Færingehavn is verdwenen. Wanneer Arnaqs moeder een telefoontje krijgt van een doodsbange Arnaq is het voor iedereen duidelijk dat er een vreselijke misdrijf dreigt plaats te vinden. Matthews vader, Tom, was in zijn jonge jaren op de militaire basis Thule betrokken bij een geheim experiment met dodelijke afloop en werd verdacht van een dubbele moord. De verdwijning van Arnaq blijkt samen te hangen met de oude Thule-zaak. Aan Matthew en Tupaarnaq de taak om Arnaq te redden, zonder nieuwe slachtoffers te maken.

Bekijk op bol.com

Voor de jeugd (10+): Stuntvlogger Sam en de wolf van Weverseind – Jelmer Jepsen (Luitingh-Sijthoff)

De avonturen van stuntvlogger Sam van Jelmer Jepsen is een nieuwe hilarische serie voor jongens (vooruit, ook voor stoere meisjes) en gaat over de 11-jarige Sam die op een boerderij woont en gaat stuntvloggen. De wolf van Weverseind is het eerste deel van deze serie met illustraties van striptekenaar Wilbert van der Steen. Don’t try this at home!

Sam woont met zijn grote broer en ouders op een boerderij. De zomervakantie is aangebroken, maar Sam ziet er als een berg tegen op. Andere klasgenootjes vertrekken naar Spanje of Italië, maar omdat Sams vader boer is, gaan ze eigenlijk nooit weg. Grote Verveling ligt dus ook dit jaar weer op de loer. Dan krijgt Sam van zijn ouders een camera. Eindelijk, nu kan hij net als iedereen gaan vloggen. Maar filmen is één ding, veel likes krijgen is een tweede. Daar weet Sam wel raad op: stuntvlogs maken! Als dat maar goed gaat.

Bekijk op bol.com

Voor de kennisvergaarders: Een opgeruimd gezin – Eva Jarlsdotter (uitg. Kosmos)

In “Een opgeruimd gezin’ geeft Eva Jarlsdotter handige tips en trucs voor als je alle rommel in huis zat bent. Om zo thuis met het gezin, zonder rommel en chaos, optimaal te functioneren. Ze helpt je om je huis om te toveren tot een warm en gezellig thuis, vrij van frustraties en vol rust. Iedereen is gelukkiger met meer flow in huis. 

De inspirerende methode uit “Een opgeruimd gezin’ is een combinatie van Zweeds minimalisme en Japanse wijsheid. Het boek is een positief en toegankelijk pleidooi dat niet alleen herkenbaar, maar ook buitengewoon praktisch is. 

Bekijk op bol.com

Voor elk wat wils dus en dit is nog maar het topje van de ‘boekenberg’. Waar kijken jullie het meest naar uit?

Plaats een reactie