Ik koop geen boeken (meer)

Of hoe ik mezelf een loodzware, bijna niet te houden weddenschap opleg voor 2018.

Het doel is simpel: ik geef in 2018 geen euro uit aan boeken voor mezelf. Ik kan mezelf echter niet verbieden boeken als geschenk te geven (want wat is er nu een mooier cadeau?) en ik zeg hiervoor ook mijn abonnement bij Bookchoice niet op. Voor de rest: geen euro!

Uiteraard is het komend jaar niet verboden boeken te lenen, te winnen of te krijgen. Mijn boekenkast puilt uit van de boeken die liggen te wachten om gelezen te worden. Daar moet ik dan eerst maar eens werk van maken. Ik ben het die boeken verschuldigd. Ik was zo gebeten ze te kopen, dan moet ik me er nu ook maar eens in vastbijten om ze te lezen.

Maar hé, ik kan toch de boekenoogst van 2018 daardoor niet missen! Vandaar dat dit niet louter een lees-uit-eigen-kast-challenge is. Dat zou ik trouwens nooit volhouden. Ik blijf de bib trouw bezoeken. Ik krijg er een nieuwe hobby bij: op zoek naar winacties! En gelukkig heb ik ook lezende zussen en collega’s.

Ik voel de ontwenningsverschijnselen nu al opkomen. Nu nog op zoek naar een goede beloning voor mezelf als het me lukt. Ideeën?

2 gedachten over “Ik koop geen boeken (meer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s