Uitgedaagd

De Hebban Reading Challenge, de boekenbingo van Iedereen leest, lijstjes op sociale media… je hoeft maar te klikken of je wordt uitgedaagd, verleid, opgezweept tot het maken van goede voornemens. Naar jaarlijkse traditie dus. En met in het achterhoofd: ah, dit jaar lukt het me misschien wel. Ook ik laat me weer verleiden.

Online uitdagingen

  • Voor het derde jaar op rij geef ik me over aan de Hebban Reading Challenge (HRC). Dit jaar neem ik me voor 40 boeken te lezen. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar dat heeft met mijn persoonlijke uitdagingen te maken.
  • Van de Boekenbingo van Iedereen Leest wil ik nu ook eens serieus werk gaan maken. Twintig categorieën aanvinken moet haalbaar zijn. En bovendien zitten in de categorieën van beide uitdagingen enkele overlappingen.

Persoonlijke uitdagingen

  • Dat ik van plan ben dit jaar geen enkel boek te kopen, las je al in mijn vorige post. Ik zei toen ook dat ik niet van plan ben mijn abonnement bij Bookchoice te onderbreken. Daar moet ik dus wel iets tegenover stellen, vind ik. Daarom neem ik me voor elke maand minstens één van de Bookchoice boeken te lezen. Ik begin met De duiventunnel van John le Carré. Als ik me niet vergis, sla ik daarmee meteen twee vliegen in een klap: een waargebeurd verhaal dat eigenlijk een verzameling is van korte verhalen.
  • Vorig jaar eindigde ik met een paar losse eindjes: boeken waar ik in de loop van het jaar in begonnen was, maar die ik om de een of andere reden niet uitlas. Oorspronkelijk had ik me voorgenomen die boeken af te werken tegen eind januari. Ik vrees dat dit goede voornemen toch iets te voorbarig was. Als ik zie wat nu al klaar ligt om in januari te lezen, dan moet ik hier toch even bijstellen. Ik geef mezelf tot 1 juli. Lezen moet per slot van rekening toch vooral leuk blijven.
  • Tot slot staan er twee nieuwe rubrieken op de planning voor deze blog: “Boek of Doek?” en “Ken je klassiekers”. Dat betekent dus op regelmatige basis een verfilmd boek lezen (staat ook in de HRC) en eindelijk mijn kennis van de klassiekers uitbreiden (en die van jullie daarbij hopelijk ook).

Deze boeken zou ik in januari graag uitlezen:

  • Ik ben Pelgrim van Terry Hayes (voor een leesclub op Hebban)
  • Wonder van R.J. Palacio (boek of doek?)
  • Mindhunter van John Douglas en Mark Olshaker (halfweg in 2017)
  • De duiventunnel van John le Carré (Bookchoice)
  • De roofvogel van Martijn van der Kooij (Hebban recensie)

Hoe zit het met jullie goede (lees)voornemens?

2 gedachten over “Uitgedaagd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s