Uitkijken naar december 2020

Het begint een jaarlijkse traditie te worden: december is de maand van de losse eindjes. Gelezen boeken wachten op een recensie en recensie-exemplaren wachten om gelezen te worden. Het is ook de maand van plannen maken. Mijn hoofd zit alweer vol ideeën voor het komende blogjaar. Toch kon ik het niet laten om ook een paar nieuwkomers op mijn verlanglijstje te zetten.

Niemand behalve jij – Anica Mrose Rissi (uitg. De Fontein)

Een zomerkamp, een nieuwe vriendin, moord en verraad. Dat zijn de ingrediënten van deze spannende jeugdthriller voor lezers vanaf 13 jaar. Wie houdt van de boeken van o.a. Mel Wallis De Vries zal ook hiervan smullen.

Missie marathon – Mariska van Sprundel (uitg. Volt)

Nee, ik ga geen marathon lopen, maar manlief misschien wel. Als het ooit weer eens mag en kan. Om hem er zo goed mogelijk op voor te bereiden, doe ik hem graag dit boek cadeau. Omdat hij zelf nogal blessuregevoelig is, denk ik dat hij zich in dit verhaal zeker zal herkennen. En ik hoop dat het boek doet wat het belooft: hem voorbereiden op een marathon zonder blessures. En ook al loop ik zelf niet, naar het verhaal van Mariska van Sprundel ben ik wel benieuwd.

Al die tijd – Rachael Lippincott (uitg. Volt)

Deze young adult springt er alleen al om zijn cover uit. En de korte inhoud moet daar niet voor onderdoen:

Kyle en Kimberly waren hun hele schooltijd lang het perfecte stel. Maar wanneer Kimberly het uitmaakt op de avond van hun eindexamenfeest, staat de wereld van Kyle op zijn kop – letterlijk. Wanneer hun auto over de kop slaat en hij wakker wordt in het ziekenhuis, heeft hij hersenletsel en is Kimberly dood. En niemand in zijn leven begrijpt hem meer.

Maar dan is er Marley. Marley worstelt met haar eigen verlies, een verlies waaraan ze zelf schuldig denkt te zijn. Wanneer hun paden zich kruisen, voelt Kyle zich voor het eerst sinds lange tijd begrepen.

Terwijl ze langzaam elkaars wonden helen, worden hun gevoelens voor elkaar steeds sterker. Toch bekruipt Kyle steeds het gevoel dat zijn leven op het punt staat in elkaar te storten, net nu hij het weer begint op te bouwen.

En hij krijgt gelijk.

Ik ben er niet – Lize Spit (uitg. Das Mag)

Na vier jaar wachten is daar de nieuwe Lize Spit.

“De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo’s minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven.”

Wie nog nadenkt over een cadeau: hopelijk heb ik je het afgelopen jaar enkele waardevolle tips kunnen geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s