Uitkijken naar december ’19

Toen ik mijn planning voor december aan het uitdenken was, viel mij iets geks op. Het lijkt wel of ik december onbewust oversla. Mijn hoofd zit al vol plannen voor het volgende jaar en springt dan gemakshalve maar over december heen. Toch zou het wel eens een uitdagende maand kunnen worden.

De schaker en het meisje – Alex Reeve (uitg. De Fontein)

Waar ik andere maanden een hele lijst met te verwachten boeken heb, staat er nu maar één nieuwe titel in mijn agenda: De schaker en het meisje van Alex Reeve.

Een thriller met een historisch tintje en een thema om over na te denken, dat zijn drie trefwoorden die meteen mijn aandacht trekken. De schaker en het meisje speelt zich af in het Victoriaanse Londen. Als zijn geliefde Maria vermoord wordt, wil Leo Stanhope koste wat het kost achterhalen wie de moordenaar is. Daarbij doet hij wanhopig zijn best om uit de klauwen van de politie te blijven. Niet alleen is hij zelf een verdachte in de zaak, hij is bovendien ook geboren als vrouw, maar gaat als man door het leven. In het Victoriaanse Londen is dat een zware misdaad. Zoals ik al zei: deze setting en thema’s doen me reikhalzend uitkijken naar dit debuut van Alex Reeve.

Bekijk dit boek op bol.com

Slabbakkende recensies

Misschien heb ik die nieuwe boeken wel bewust links laten liggen. December moet eigenlijk één grote opruimactie worden. Om te beginnen ligt hier nog een stapeltje gelezen boeken te wachten op een recensie. Als ik alle achterstallige recensies kan wegwerken, dan mag je dit allemaal verwachten in december:

 • Dark Mind van Cis Meijer (YA)
 • The Big Book of Challenges van Sabine Hausmann (non-fictie)
 • Vraag niet om genade van Martin Österdahl (spanning)
 • Backpack van Marlies Slegers (YA)
 • Opgesloten van Zine Jonson (spanning)
 • Koude angst van Mads Peder Nordbo (spanning)
 • Het Hersenhotel van Marja Baseler en Annemarie van den Brink (kinderboek)
 • De jongens van Nickel van Colson Whitehead (literatuur)
 • Bloedlink van Lena De Coninck (YA)

Bovendien zou ik graag iets vertellen over mijn eerste ervaringen met mijn Bullet Journal, wil ik mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar op een rijtje zetten en zou ik ook graag al even vooruitblikken naar 2020. Het wordt dus nog een drukke maand.

#weluit

Twee jaar geleden lanceerde Sander Verheijen op Hebban.nl de hashtag #weluit. Bedoeling is dat je een boek uitleest dat al een hele tijd half gelezen op de boekenplank staat. Omdat ik de frustrerende gewoonte heb om in meerdere boeken tegelijk te lezen, heb ik er daar nog wel een stapeltje van liggen. Ook hier wil ik graag schoon schip maken tegen eind december. Ik heb met mezelf een deal gesloten: wat tegen eind december niet uit is, vliegt onherroepelijk ongelezen terug in de kast.

Conclusie: 2020 zou met een schone lei moeten starten. Benieuwd hoe ver ik kom met mijn (vroege) goede voornemens.

3 gedachten over “Uitkijken naar december ’19

  1. Het ‘probleem’ is eigenlijk vooral dat ik op veel verschillende manieren lees: fysiek boek, e-boek op de e-reader, luisterboek tijdens het strijken… En soms moet er dan nog snel eentje tussendoor. Als een boek mij echt niet weet te boeien, lees ik het ook niet uit. Tenzij het een recensie-exemplaar is. Die lees ik wel altijd uit en dan zie je wel in mijn recensie dat het tegenviel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s