Uitkijken naar september 2020

En dan is het plots weer donker als je opstaat en krijg je ’s avonds zin om kaarsjes te branden. Onbezorgd nietsdoen maakt weer plaats voor planning en structuur. Lezen in de tuin wordt weer lezen bij het haardvuur. Gelukkig hebben de uitgeverijen zich opgemaakt voor een gezellige leesherfst.

Huiveren bij het haardvuur

De vrouw met het dodenmasker – Mads Peder Nordbo (Uitg. Ambo/Anthos)

Terug naar Groenland en naar Tupaarnaq en Matthew. De vorige thrillers van deze Deen waren behoorlijk gruwelijk. Ik verwacht van deze niets anders. De desolate sneeuwvlaktes op zich zorgen al voor de nodige suspense. Als daar dan ook nog eens een paar moorden gepleegd worden, is de spanning nooit ver te zoeken.

Drie weduwen – Cate Quinn (Uitg. Boekerij)

Blake Nelson heeft drie vrouwen. Als hij vermoord wordt is de vraag: welke vrouw bracht hem om het leven? En welk gevaar lopen de andere weduwen.

Geworteld in het kwaad – Karen Dionne (Uitg. De Fontein)

Dochter van het moeras vond ik tegelijk sfeervol en spannend. Ook nu keer Karen Dionne terug naar de wildernis. Daar vermoordde Rachel haar ouders en zus toen ze zes was. Of niet?

De moordclub (op donderdag) – Richard Osman (Uitg. Cargo)

Vier bewoners van een bejaardentehuis proberen samen een moord op te lossen. Speurders op leeftijd dus.

Gezellig onder een dekentje

Oogje – Marnix Peeters (Uitg. Arbeiderspers)

“een spectaculaire en spannende road novel vol bizarre ontmoetingen waarin (de) twee veronachtzaamde kinderen een spoor van vernieling aanrichten, zeker nadat Oogje verdwijnt en Beertje haar moet terugvinden.”

Het rode lint – Lucy Adlington (Uitg. KokBoekencentrum)

Deze had ik eigenlijk ook bij young adult kunnen zetten. Over een meisje dat in een concentratiekamp probeert te overleven door jurken te naaien.

Jong geweld

De zomer dat we Parijs bestormden – Clémentine Beauvais (Uitg. Querido)

Als drie meisjes door medeleerlingen op Facebook worden uitgeroepen tot de drie lelijkste meisjes van hun school, is dat de aanzet tot een spectaculaire roadtrip. De meiden besluiten alles achter zich te laten en op de fiets naar Parijs te gaan. Ze willen partycrashen op het grote feest dat de president elk jaar op 14 juli geeft.

Onvindbaar – Kathy Tailor (Uitg. Best of YA)

Een kostschool in de bossen, een mysterieuze verdwijning en een knappe docent…

Voor verdriet heeft niemand tijd – Monica Haak (Uitg. Hamley Books)

Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

Met al die roadtrips kan het virtuele reizen dus nog eventjes doorgaan. De dagen mogen dan wel korter worden, dat betekent ook dat de avonden langer worden om te lezen. Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s