Hebbeding #1: de Krasatlas van uitgeverij Manteau

Sommige boeken koop je niet louter voor het leesplezier. Soms zit er eens iets tussen waarvan je denkt: die moet ik gewoon in huis hebben. Noem het guilty pleasures of foliekes als je wil. Het hoeven ook niet altijd boeken te zijn. Misschien ben je net als ik helemaal weg van bladwijzers, notitieboekjes en alles waar ook maar een leuke tekst op te vinden is. Aan die ‘hebbedingetjes’ is deze rubriek gewijd. Eerste in de rij: de Krasatlas van uitgeverij Manteau.

De inhoud

Het woord zegt het zelf: de Krasatlas bevat twaalf kraskaarten. Leuk natuurlijk voor wie veel reist. Je kan op de wereldkaart aanduiden waar je allemaal geweest bent. Voor wie net als ik niet zo handig is met de fijne motoriek, zijn de landen op die kaart wel een beetje klein uitgevallen. Gelukkig kan je ook per continent gaan krassen. Elk werelddeel heeft zijn eigen kraskaart. Daarnaast zijn er ook een aantal leuke extra’s: er is een kaart met alle staten van de VS, alle provincies van de Benelux, alle departementen van Frankrijk en alle eilanden van het Caribische gebied. Bovendien zitten er achteraan ook nog eens twee pagina’s met alle vlaggen van de wereld.

De mogelijkheden

Wie veel reist, kan zich helemaal gaan uitleven om zijn veroveringen weg te krassen. Zelf ben ik niet zo van het globetrotterstype, maar ook ik zie het al helemaal voor me. Ik reis nogal wat af in de boeken die ik lees. Die literaire reis wil ik documenteren in mijn krasatlas. De wereldkaart laat ik voorlopig voor wat ze is (daarvan heb ik eigenlijk een groter exemplaar), maar op die continenten ga ik krassen dat het een lieve lust is.

Of ik nu op reis ga of zit te lezen: ik zie graag voor me waar ik ben of naartoe ga. Ja, wij hebben nog een ouderwetse wegenkaart in de auto. En als een boek zich in Nebraska, Ohio of Colorado afspeelt, dan weet ik graag waar ik me ergens bevind in Noord-Amerika. Nu hoef ik mijn telefoon er niet meer bij te nemen. Ik word nog een echte kenner.

Tot slot lijkt het me ook leuk om de vlaggen tevoorschijn te toveren. Misschien een goed alternatief voor de wereldkaart.

Ik zie het al helemaal zitten. Alleen moet ik even testen of ik nog twee maanden geduld heb. Het plan is om hier pas in 2020 mee te starten. Misschien moet ik dit hebbeding nog even achter slot en grendel steken.  

Bekijk op bol.com

Met dank aan uitgeverij Manteau voor het recensie-exemplaar.

3 gedachten over “Hebbeding #1: de Krasatlas van uitgeverij Manteau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s