Blogtour winactie: win Cilka’s keuze en De tatoeëerder van Auschwitz

Published by

on

Dinsdag kwam Cilka’s keuze van Heather Morris uit. De recensie van dat boek vind je hier. Uitgeverij HarperCollins wil graag groots uitpakken met deze opvolger van De tatoeëerder van Auschwitz. Daarom mag ik een leuk pakket weggeven. Wie uitgekozen wordt, wint de twee boeken van Heather Morris. Lees hieronder wat je daarvoor moet doen.

Waaruit bestaat het te winnen pakket?

De tatoeëerder van Auschwitz

Dit boek stond vorig jaar weken in de bestellerslijsten. Het verhaal van Lale, de tatoeëerder van Auschwitz, en zijn Gita veroverde veel harten. Het is een liefdesverhaal dat ontstaat in Auschwitz. Twee mensen doen er alles aan om op deze gruwelijke plaats toch zo veel mogelijk van elkaar te kunnen genieten.

Cilka’s keuze

In dit tweede boek krijgt de vriendin van Gita haar eigen verhaal. Zij kan niet genieten van de bevrijding van Auschwitz, want ze wordt na de bevrijding naar een strafkamp in Siberië gedeporteerd. Hoe het haar daar vergaat, kan je lezen in de recensie.

Wat moet je doen?

Deelnemen is heel simpel. Beide boeken gaan over oorlog en verdrukking. Laat in een reactie* onder dit bericht horen welk ander oorlogsboek zeker ook de moeite waard is om te lezen. Het is leuk als je er ook bij vertelt waarom dat zo is.

Boek&Babbel volgen op Twitter, Facebook en Instagram moet niet, maar is wel heel leuk.

*Om een reactie te plaatsen, zal je gevraagd worden een e-mailadres in te voeren. Dit verschijnt niet op de site, maar is wel nodig om je achteraf het goede nieuws te kunnen melden mocht je winnen.

Deze actie wordt afgesloten op maandagmiddag 21 oktober 2019 om 12u.

Deze winactie is afgesloten. Gefeliciteerd, Sherry! Jij kwam als winnaar uit de bus.

19 reacties op “Blogtour winactie: win Cilka’s keuze en De tatoeëerder van Auschwitz”

  1. Joyce Avatar
    Joyce

    Ik doe heel graag mee ☺️

    Like

    1. Ann Busquart Avatar
      Ann Busquart

      Lees even goed wat je daarvoor moet doen, Joyce. 😉

      Like

      1. Joyce Avatar
        Joyce

        Thx! Was nog wat vroeg denk ik 😅

        Like

    2. Joyce Avatar
      Joyce

      Het was nog wat vroeg 🙈 ‘Haar naam was Sarah’ vind ik enorm goed geschreven, een boek waar je kippenvel en tranen van krijgt, mooi boek wel enorm heftig. Ik kon bij dit boek enorm meeleven.

      Like

  2. Celine Avatar
    Celine

    Ik vond het Familieportret van Jenna Blum wel de moeite. En de Jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne blijft toch ook wel een van mijn favorieten. Aangrijpender vind je ze niet 😉

    Like

  3. Sherry Avatar

    Ik doe heel graag mee.Welke ander boek ook de moeite waard is over de oorlog is De Nazi Moord Fabrieken van Ton Rooseboom.

    Like

  4. verodochy Avatar

    Gestolen jeugd van Marielou Uyttenhove
    Heel aangrijpend en waargebeurd verhaal over liefde tijdens de oorlog. Het doet je nadenken en vooral stilstaan dat niet alle Duitsers slecht waren en zelf ook soms slachtoffer zijn van de hele situatie.

    Like

  5. Xaviera Jamie Avatar
    Xaviera Jamie

    “De tweeling” van Tessa de Loo heb ik in een adem uitgelezen! Wat een ellende kan je als mens overkomen! De rillingen lopen je over de rug! Later heb ik de film gekeken en daar had ik dezelfde ervaring!
    De tweeling geldt als een van de beste Nederlandse romans over de Tweede Wereldoorlog en is dus absoluut een boek dat je gelezen moet hebben als het gaat over de oorlog. Een pakkend verhaal over twee zussen die gescheiden werden door de oorlog en elkaar op latere leeftijd weer tegenkomen.

    Like

  6. Marc caluwe Avatar
    Marc caluwe

    De boekendief van Markus Zusak is beslist een aanrader.

    Like

  7. Tilly Avatar
    Tilly

    De jongen in de gestreepte pyjama, geschreven door John Boine. Mooi in zijn eenvoud, zeer indrukwekkend.

    Like

  8. Patricia Bossong Avatar
    Patricia Bossong

    De Boekendief van Markus Zusak vind ik een geweldig boek. Staat bovenaan bij mij.

    Like

  9. Sander Avatar
    Sander

    Mooie boeken om samen met mijn vrouw van te genieten
    Ik vond het Het verraad van Benschop en de Jongen in de gestreepte pyjama erg mooi

    Like

  10. Lucy Springer Avatar
    Lucy Springer

    Ik vind De getekenden, van Ludo vaneck erg indrukwekkend. Is lang in mijn hoofd blijven zitten.

    Like

  11. Patricia Avatar
    Patricia

    Wat een mooie actie! Ik waag graag een kansje 😃

    Er zijn meerdere boeken die ik als aangrijpend heb ervaren. Het Duitse meisje, Bokser in Auschwitz, De Nazi-leerling, De man die naar Auschwitz wilde, De kleine moeder van Bergen-Belsen. De tatoeëerder van Auschwitz staat hoog op mijn nog te lezen lijstje😊

    Like

  12. Margriet van der Zee Avatar
    Margriet van der Zee

    Ik maak graag een kans. De Boekendief van Markus Zusak is echt een aanrader, 1 van de weinige boeken waarvan ik moest huilen.

    Like

  13. Interesses van Renneke Avatar

    Toen ik nog op de middelbare school zat las ik voor Duits: Im Westen nichts neues van Erich Maria Remarque over de loopgravenoorlog (1e WO) en ik ben nog steeds helemaal idolaat van dit boek.

    Like

  14. natasja Avatar
    natasja

    Ik ontsnapte uit Auschwitz van Rudolf Vrba is mij toch wel het meest indrukwekkende boek over dit onderwerp. Het verhaal van deze man, hoe hij uit Auschwitz is ontsnapt en vervolgens de levens van duizenden mensen heeft weten te redden… Ik was er echt even stil van!

    Like

  15. Renate Avatar
    Renate

    Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof. Vond ik heel indrukwekkend omdat het een boek is dat je laat nadenken over beide kanten

    Like

  16. lifestylemommys Avatar

    Ik doe heel graag mee met de winactie aangezien beide boeken op mijn leeslijst staan. Tevens zou dit een gaaf cadeau zijn voor mijn verjaardag van afgelopen zaterdag. Groetjes Linda van Duren

    Like

Plaats een reactie