We moeten het even over Hebban hebben

2016. Ik zit volop in mijn opleiding Initiatie in de Bibliotheek-, Informatie- en Documentatiekunde. Een mondvol om te zeggen dat ik graag in een bib wil gaan werken. Ik lees alles wat vast en los zit en ook maar iets met lezen, boeken, bibliotheek, leesbevordering en wat dan ook te maken heeft. Op die manier ontdek ik Hebban.nl. Die site zal een heel nieuwe draai aan mijn leven geven.

In een ver verleden, toen ik alle boeken van Jonathan Kellerman verslond, nam ik af en toe een kijkje op crimezone.nl. Ik vond het vooral heel interessant dat je er lijstjes kon terugvinden van alle boeken die een bepaalde (thriller)auteur geschreven had. Op die manier kon ik aan de slag met Kellerman, Slaughter, Nicci French… In 2016 deed ik de ontdekking dat Hebban.nl gegroeid was uit die crimezone die ik vroeger al zo boeiend vond.

Hoewel ik vroeger maar af en toe op crimezone ging neuzen, was ik voor Hebban meteen verkocht. Een frisse interface en de enorme gebruiksvriendelijkheid ervan maakten mij een fan van het eerste uur. Ondertussen, anderhalf jaar later, heb ik nog steeds geen job in de bib, maar bezoek ik wel dagelijks Hebban.nl. Ik recenseer boeken, neem deel aan leesclubs, schrijf er een eigen blog, win al eens iets en heb er vooral een heleboel gelijkgezinde zielen leren kennen.

We moesten het dus dringend eens over Hebban hebben, want veel van wat ik weet over recente boeken en auteurs die ‘hot’ zijn, leer ik daar. Het zal jullie dan ook niet mogen verwonderen dat de naam van deze lezerscommunity nog heel vaak zal vallen op deze pagina.

Voor nu kijk ik uit naar de nieuwe Hebban Reading Challenge. Maar daarover de volgende keer meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s