Uitkijken naar januari 2020

Laat mij jullie eerst en vooral een swingend en gezond 2020 wensen, met veel tijd om weg te dromen in een boek.

Ook in 2020 wil ik graag vooruitblikken op de boeken die binnenkort verschijnen. Naar deze boeken kijk ik alvast uit in januari.

Voor de liefhebber van waargebeurd: Eindstation Auschwitz van Eddy de Wind (uitg. J.M. Meulenhoff)

In januari 2020 is het 75 jaar geleden dat Auschwitz bevrijd werd. Ik vermoed dat het thema volgend jaar uitgebreid aan bod zal komen. Eindstation Auschwitz is het waargebeurde verhaal van de joodse arts Eddy de Wind. In 1943 komt hij in Auschwitz terecht, samen met zijn vrouw Friedel. Zelf wordt hij in barak 9 ondergebracht als Pfleger van Poolse gevangenen, zijn vrouw in barak 10, waar medische experimenten worden uitgevoerd. Beiden overleven de oorlog. Eindstation Auschwitz is hun persoonlijke relaas, rechtstreeks uit het kamp.

Bekijk dit boek op bol.com

Voor de thrillerfan: RIP van Yrsa Sigurdardottir (uitg. Cargo)

RIP is het derde deel met Huldar en Freya in de hoofdrol. Dit keer zoeken ze een moordenaar die het op tieners gemunt heeft. Freya vermoedt dat de moordenaar wraak neemt voor pesterijen die hij zelf heeft moeten ondergaan. Hiermee komt ze dicht bij zichzelf. Het ziet ernaar uit dat we in dit derde deel een mooie inkijk krijgen in de zielenroerselen van Freya.

Voor de jeugd: Leugenaar Leugenaar van Herman van de Wijdeven (uitg. Querido jeugd)

Haar vader heeft haar verlaten, aan haar moeder heeft ze niets, bij haar vriendin kan ze niet echt terecht en op school haalt Kat haar het bloed van onder de nagels. Charlie heeft dus flink de pest in. Als op school brand uitbreekt, maakt ze een keuze die haar leven en dat van de mensen om haar heen drastisch omgooit. Benieuwd wat dat is.

Bekijk dit boek op bol.com

Voor de slimme jeugd: Handboek voor historiehoppers: de middeleeuwen van Jonathan W. Stokes (uitg. De Fontein)

Wie mij volgt, weet ondertussen dat ik een zwak heb voor geschiedenis. Ik zie het een beetje als mijn missie geschiedenis hip te maken bij de jeugd. Ik zou natuurlijk zelf een historisch verhaal kunnen schrijven, maar daarvoor zal ik toch nog een beetje moeten oefenen. Daarom ben ik heel blij met de reeks Handboek voor historiehoppers, waar ik het al eens over had. Half januari komt een nieuw deel in deze reeks uit: de middeleeuwen.

Bekijk dit boek op bol.com

Daarnaast staan er weer een paar nieuwe thrillerreeksen in de steigers en kijk ik uit naar een nieuwe klus voor Erika Foster (Doods geheim van Robert Bryndza) en een nieuwe thriller van T.M. Logan, de auteur van Leugens. Januari belooft een spannende maand te worden.

17 gedachten over “Uitkijken naar januari 2020

 1. Zo’n vooruitblik is echt superhandig. Ik heb ‘Eindstation Auschwitz’ op m’n bol verlanglijstje gezet (hoe raar dit ook klinkt, maar je snapt me). Thank voor dit artikel xxx

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik snap het helemaal 😉 Wat zouden we doen zonder verlanglijstjes. Hou de site zeker in de gaten. Er komt elke eerste dag van de maand een nieuwe vooruitblik.

   Like

 2. Jeetje, dat boek van Eddy de Wind is eentje die direct binnen kwam. Eigenlijk heb ik momenteel niet zoveel te besteden, maar ik heb het boek bij Bol. op mijn verlanglijstje gezet. Lijkt mij een heel ingewikkeld, kwetsbaar en toch must-read boek. Dank voor de suggesties. En een heel mooi (boeken)jaar gewenst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s