Uitkijken naar oktober ’19

In oktober ga ik iets gewaagd doen. Ik ga poëzie recenseren. Daarnaast komt er ook een boekje binnen dat in geen enkele categorie past, maar waar ik wel erg naar uitkijk. Riley Sager komt met een nieuwe thriller, die hopelijk even goed is als De laatste meisjes en een young adult trilogie waar mijn young adults thuis erg van genoten hebben, krijgt ook zijn langverwachte einde. Uitkijken naar oktober dus.

Voor de literatuurliefhebbers: Helium van Bart Moeyaert (uitg. Querido)

In een interview in Krant van West-Vlaanderen las ik dat Helium, de nieuwe dichtbundel van Bart Moeyaert, enkele gedichten over zijn ouders bevat. Zijn vader overleed dit jaar en van zijn moeder neemt hij elke dag een beetje afscheid. Zij lijdt namelijk aan dementie. Misschien is oktober voor mij dan niet de ideale maand om deze dichtbundel te lezen. Toch kan ik niet wachten tot hij uitkomt. Ik weet zeker dat Bart Moeyaert erin zal slagen om ook mijn gemis onder woorden te brengen. Zonder dat hij dit zelf beseft uiteraard.

Bekijk op bol.com

Voor de thrillerfans: Sluit alle deuren van Riley Sager (uitg. Ambo/Anthos)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik De laatste meisjes van Riley Sager las. Het thema van dat boek vond ik verrassend. Ook in Sluit alle deuren lijkt dit het geval te zijn. Een housesitter in Manhattan. Er zijn slechts enkele regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Op zich lijkt dit niet zo’n moeilijke opgave. Tot een housesitter verdwijnt en zij niet de enige blijkt te zijn. Ik kan totaal niet voorspellen uit welke hoek de spanning deze keer zal komen. En dat maakt het nu net zo spannend.

Bekijk op bol.com

Voor de jeugd: Dance or Die van Chinouk Thijssen (uitg. Clavis YA)

Met drie dansende dochters moest het er toch een keer van komen. Vorig jaar kocht ik op de boekenbeurs Truth or dance van Chinouk Thijssen. Niet mijn ballerina, maar mijn dansjuf las het boek in één ruk uit. En toen was ze ontgoocheld, want er bleken nog twee delen te volgen. Ondertussen verslond ze ook al Break a leg en nu kijken we dus samen uit naar deel drie, dat in oktober uitkomt. Benieuwd of Dance or die de verwachtingen zal kunnen inlossen. Ik ben van plan de drie delen na elkaar te lezen en ze dan samen te recenseren. Wordt vervolgd.

Bekijk op bol.com

Een specialleke: de krasatlas (uitg. Manteau)

Tot slot staat er nog een boekje op de lijst dat moeilijk in een vakje te plaatsen is: de krasatlas. Ik zie het helemaal zitten. In de krasatlas, het woord zegt het zelf, kan je landen gaan wegkrasssen. Dat is dus al meteen plan 1 voor volgend jaar: ik ga alle landen wegkrassen waarnaar ik in mijn boeken op reis ga. Ik kan bijna niet wachten om eraan te beginnen.

Bekijk op bol.com

Ik zou mijn lijst nog veel langer kunnen maken, want oktober belooft een dikke boekenoogst. Hebben jullie ook titels die zeker niet te missen zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s