Sinterklaas Kapoentje

Maat 37, daar trapt de sint waarschijnlijk niet meer in. Maar aangezien zijn schimmel tegenwoordig bijna wordt ingehaald door de rendieren van zijn collega, durf ik toch al voorzichtig een verlanglijstje te maken.

Met stip op één staat de nieuwe Listen Without Prejudice van George Michael (ja, het mag de luxe-editie zijn). Mocht iemand de onweerstaanbare drang voelen om mij een boekenbon te schenken, dan zou ik die ook wel goed weten te besteden. Twee boeken die voor volgend jaar op mijn prioriteitenlijst staan, zijn Ik kan er nét niet bij van Sander Verheijen en Spiegel van Cara Delevingne.

ik kan er net niet bij sander verheijenSander Verheijen is hoofdredacteur van Hebban.nl, mijn absoluut favoriete website (waarover later meer). Hij is ook de vader van een bijzondere tweeling: Willem en Maurits. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. Ik kan er nét niet bij belooft het ingrijpende verhaal te zijn van een man die moet leren vader te zijn, die samen met zijn vrouw heel wat klappen te verwerken krijgt, maar die ook blij is met elke kleine overwinning. Ik las al veel lovende kritieken over dit boek en ben dan ook heel benieuwd.

spiegel cara delevingneModel en actrice Cara Delevingne kan zichzelf nu ook auteur noemen. In haar Young-adult roman Spiegel maken we kennis met vier zestienjarige buitenbeentjes. Ze besluiten samen een band te vormen en alles gaat goed, tot een van hen plotseling bewusteloos uit de rivier gehaald wordt. Zelfmoord? Was er meer aan de hand? Als stapje voor stapje de geheimen van de bandleden boven water komen, is niets nog wat het lijkt. Als je ’t mij vraagt een intrigerend verhaal over erbij horen, jezelf vinden, volwassen worden en dit alles overgoten met een sausje van spanning. Voor mij de ideale ingrediënten voor een koude winteravond bij het haardvuur.

Lieve sint of kerstman, rij dus niet stilletjes mijn huisje voorbij.

Een gedachte over “Sinterklaas Kapoentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s